Werder Bremen vs Union Berlin • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Werder Bremen vs Union Berlin

Werder Bremen hade inte vunnit på fyra raka matcher i ligaspelet innan trendbrottet senast. Union Berlin tog en fin skalp mot Borussia Dortmund i den senaste ligaomgången.

Avspark: 2 jan 15.30
Annons

Werder Bremen har haft en tuff säsong i Bundesliga så här långt. Klubben, med svenske Ludwig Augustinsson i truppen, har bara vunnit tre matcher totalt och hade nio raka matcher utan seger innan den förlösande trepoängaren borta mot Mainz 05 (1-0) i den senaste omgången. Efterlängtad energiinjektion för laget som tack vare hela fem kryss hittills åtminstone har en lucka ned till strecket med en trettondeplats och 14 poäng på 13 matcher. En ny seger skulle förmodligen se till att utöka avståndet ner till Arminia Bielefeld på kvalplatsen ytterligare.

Union Berlin har stått för en stabil höst i tyska högstaligan och redan hunnit ta poäng av Bayern München (1-1) och vunnit mot Borussia Dortmund (2-1). Klubben ligger för tillfället på en fin sjätteplats i tabellen med 21 inspelade poäng på 13 matcher och har faktiskt en Champions League-plats inom räckhåll. Upp till fjärdeplacerade Wolfsburg är det i dagsläget endast tre poäng som skiljer. Union Berlin har fjärde bäst form av alla lag i serien sett till de åtta senaste omgångarna och har gott om självförtroende efter nämnda segern över Borussia Dortmund allra senast.

Werder Bremen har hittat nätet i totalt 92 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen. Samtidigt har laget hållit nollan i endast 17 procent av matcherna i ligan på hemmagräs.
Union Berlin har gjort minst 1 mål framåt i alla 13 matcher i Bundesliga så här långt in på säsongen. I de 2 senaste matcherna har laget gjort minst 2 mål framåt.
För hemmaspelande Werder Bremen går spelet in i 83 procent av matcherna i ligaspelet hittills. För Union Berlin går spelet in i hela 100 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.
Werder Bremen har gjort minst 1 mål framåt i de 6 senaste matcherna i ligan. Samtidigt har Union Berlin släppt in mål i de 6 senaste matcherna på bortaplan i ligan.

Två målgarantier gör upp om poängen i norra Tyskland. Werder Bremen har, trots bedrövlig form stora delar av hösten, gjort mål i 92 procent av alla matcher i Bundesliga hittills och inte lämnat en enda match på hemmaplan i ligan mållösa. Nu ställs laget mot ett minst lika målrikt bortagäng. Union Berlin har hittat nätet i alla matcher i ligaspelet hittills den här säsongen. Samtidigt har gästerna inte lyckats hålla nollan en enda gång på bortaplan i ligan. Här har vi fina förutsättningar för en svängig uppgörelse mellan två lag som jagar poäng i varsin ände av tabellen. I två av de tre senaste matcherna mellan lagen har det dessutom blivit mål åt båda håll. Därför spelas att båda lagen gör mål i lördagsmatchen på Weserstadion.


Publicerad: 1 januari 2021 klockan 21:32

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
2 jan 15.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!