Werder Bremen vs Wolfsburg • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Werder Bremen vs Wolfsburg

Werder Bremen åkte på en tung förlust senast efter en fin svit i ligaspelet. Wolfsburg har fyra raka utan seger och söker formen.

Avspark: 5 okt 00.00
Annons

Werder Bremen har stått för en stabil säsongsinledning i tyska Bundesliga och var obesegrade i ligaspelet innan uddamålsförlusten (1-2) mot Stuttgart på bortaplan i den senaste omgången. Wolfsburg vann de två inledande matcherna i ligan. Men nu befinner sig laget i en formsvacka med fyra raka matcher utan seger.

Hemmalag

Werder Bremen har fått en fin start på säsongen med tre segrar hittills. Men efter den oväntade förlusten mot bottenlaget Stuttgart senast vill laget ge hemmapubliken en seger och på samma gång studsa tillbaka in i toppenstriden. Just nu ligger klubben på en femteplats i tabellen med 11 poäng på 6 matcher. Med endast fyra poäng upp till ett serieledande Borussia Dortmund ser Werder Bremen en möjlighet att genom en seger både sätta press på toppkonkurrenterna och hitta tillbaka till ett momentum inför fortsättningen av säsongen. I matchen mot Wolfsburg får tränaren Florian Kohfeldt klara sig utan skadade kvartetten Fin Bartels, Aron Jóhannsson, Ole Käuper och Stefanos Kapino. Dessutom är mittbacken Milos Veljkovic avstängd.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Wolfsburg har visserligen fyra raka matcher utan seger i ligaspelet. Men två segrar i de inledande omgångarna har ändå gett laget en viss grund att stå på och tabelläget kunde se betydligt värre ut. För tillfället ligger klubben på en sjundeplats med 9 inspelade poäng på 6 matcher. Wolfsburg befinner sig därmed inte i något krisläge. Men en poäng (allra helst seger) mot Werder Bremen skulle sannerligen ge klubben välbehövlig skjuts och höja självförtroendet i truppen betänkligt. Inför sammandrabbningen saknas skadade Ismail Azzaoui, Felix Klaus och Josuha Guilavogui. Dessutom är Admir Mehmedi ett osäkert kort i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Åtta av de nio senaste mötena mellan Werder Bremen och Wolfsburg har slutat med att båda lagen gjort mål. I den senaste matchen lagen emellan vann ett även då hemmaspelande Werder Bremen med 3-1.

För Werder Bremen har alla 6 ligamatcher hittills slutat med att båda lagen gjort mål.

Wolfsburg snittar 1.50 mål framåt per ligamatch på bortaplan den här säsongen.

Werder Bremen snittar totalt 2.67 mål per match på hemmagräs hittills.

Wolfsburg har gjort och släppt in mål i 5 av de 6 senaste matcherna den här hösten.

Speltips

Werder Bremen vill studsa tillbaka efter förlusten senast och har ett fint hemmafacit att luta sig mot i mötet med Wolfsburg. Hemmalaget var även obesegrade fram till den senaste ligaomgången och kommer att trycka på framåt för att hitta tillbaka till den fina formkurvan. Werder Bremen har en välstämd offensiv och har hittat nätet i alla ligamatcher så här långt in på säsongen med välfördelat målskytte i truppen. Wolfsburg har bara vunnit två matcher hittills i ligan och behöver nu kliva framåt och hitta ett resultat att bygga vidare på. Gästerna har fyra raka utan seger och är i behov av en vinst för att vända på säsongen och undvika att tappa i tabellen. Två lag som vanligtvis bjuder in till böljande och öppna matcher möts i en tät sammandrabbning där båda lagen vill norpa åt sig trepoängaren. Även historiken lagen emellan talar för en offensiv tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Weserstadion.

Djävulens advokat

Om vi ser till den interna historiken lagen emellan talar mer eller mindre allt för att båda lagen kommer att göra mål i matchen. Även säsongen hittills pekar mot en målrikt möte mellan två lag som fyller på för att samtidigt bjuda till bakåt. Men diskrepansen i form mellan lagen kan leda till att ett rakryggat Werder Bremen kör över ett formsvagt Wolfsburg och håller nollan. Werder Bremen har vunnit de tre senaste hemmamatcherna mot Wolfsburg. Och när formkurvorna nu skiljer sig så pass mycket åt finns en risk att skillnaderna även återspeglas i matchresultatet. Allra bäst är om Wolfsburg tar ledningen på Weserstadion. Något som lär öppna upp matchen och kräver att hemmalaget trycker på framåt för att hitta åtminstone en kvittering.


Publicerad: 5 oktober 2018 klockan 18:12

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
5 okt 20.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.66

Odds

Plusmeny
Torino vs Frosinone
1 (AH -1.0)1 000 kr1.55

Dela vidare!

Kommentera nedan!