West Bromwich Albion vs Brentford • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

West Bromwich Albion vs Brentford

West Bromwich Albion rusar fram mot en återkomst till Premier League efter en stark höst i Championship. Brentford jagar en topplats och har fått upp farten igen med två raka segrar i ligaspelet.

Avspark: 21 dec 16.00
Annons

West Bromwich Albion var nära att ta sig tillbaka till Premier League förra säsongen. Men till slut föll laget i semifinalen mot Aston Villa (1-0 och 1-2) på bortamål. Men nu är det ett revanschsuget The Baggies som rusat fram under hösten och kopplat greppet om förstaplatsen i den engelska andradivisionen. West Bromwich Albion har bara förlorat en enda match (0-1 mot Leeds United) under hösten och är nu uppe i sju segrar på de åtta senaste matcherna i ligaspelet. Laget leder tabellen med 49 inspelade poäng på 22 matcher och har hela tolv poäng ner till tredjeplatsen. Med tanke på att nämnda Leeds United (tvåa just nu) vacklade senast finns det nu goda möjligheter att gasa vidare och utöka avståndet i toppen av tabellen.

Brentford satsar mot Premier League. Och visst har det mestadels sett bra ut under hösten för London-klubben som är med i toppstriden när vi nu närmar oss halvtid i ligaspelet. Två raka segrar (senast 1-0 mot stadsrivalen Fulham) har sett till att gästerna nu lagt beslag på fjärdeplatsen i tabellen med 36 poäng på 22 matcher. Men med tanke på att lag som Bristol City (en poäng efter) och Nottingham Forest (två poäng bakom) jagar underifrån finns det ingen anledning för Brentford att slappna av. Poäng, allra helst seger, borta mot serieledande West Bromwich Albion skulle vara en fin boost inför resterande del av säsongen.

West Bromwich Albion snittar totalt hela 4.30 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. Laget har gjort minst 2 mål framåt i de 8 senaste hemmamatcherna.
För West Bromwich Albion har spelad mållina passerats i 80 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills under hösten. Motsvarande snitt för Brentford på bortaplan i ligaspelet ligger på mer blygsamma 45 procent.
För Brentford City går spelet in i 4 av de 5 senaste matcherna på bortaplan i ligaspelet. För hemmaspelande West Bromwich Albion har spelad lina passerats i hela 8 av de 9 senaste hemmamatcherna i ligan.

West Bromwich Albion har verkligen öst in mål hittills under säsongen. Laget leder tabellen för gjorda mål i överlägsen stil med fyrtiofem baljor totalt. Och trots att Brentford har en fin defensiv med svenske Pontus Jansson i spetsen är det upplagt för ett nytt målkalas på The Hawthorns. West Bromwich Albion har gjort minst två mål framåt i de åtta senaste matcherna på hemmagräs i ligaspelet. Samtidigt har laget inte hållit nollan i en enda hemmamatch så här långt in på säsongen. Brentford, som gjort mål i sex av de sju senaste i ligaspelet och bland annat piskat till Luton Town rejält (7-0) på vägen, bör inte ha några problem att hitta nätet i matchen. Men ett anfallshungrigt hemmalag har torrt krut i bössan och kommer inte att lägga i handbromsen.


Publicerad: 17 december 2019 klockan 16:12

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
21 dec 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!