West Bromwich Albion vs Millwall • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

West Bromwich Albion vs Millwall

West Bromwich Albion har siktet inställt på en återkomst till Premier League. Millwall krigar för att undvika en annalkande bottenstrid.

Avspark: 22 sep 00.00
Annons

West Bromwich Albion har tagit fart ordentligt i Championship och vill studsa tillbaka upp i Premier League direkt efter en misslyckad fjolårssäsong. En ny hemmavinst skulle ge laget ytterligare bränsle i jakten på uppflyttning. Millwall går mot en tung säsong efter en bedrövlig inledning på säsongen. Klubben har bara tagit en enda seger och närmar sig nedflyttningsstrecket med stormsteg.

Hemmalag

West Bromwich Albion åkte ut ur Premier League i fjol efter en smått katastrofal säsong. Sejouren i den engelska andradivisionen är tänkt att bli kortvarig och under sommaren har namn som Kyle Bartley, Harvey Barnes och Dwight Gayle anslutit till truppen. Med bara en förlust (0-1 mot topplaget Middlesbrough) på de sju senaste matcherna har West Bromwich Albion sannerligen utkristalliserat sig som en av huvudkandidaterna till att utmana om avancemang i seriesystemet. Just nu ligger laget på en hedersam fjärdeplats i tabellen med 14 poäng på 8 matcher. Noterbart är att hemmalaget redan mött flera av toppkonkurrenterna. Däribland ovan nämnda Middlesbrough och Stoke. Tränaren Darren Moore förfogar över en trupp fri från skador och avstängningar inför matchen mot Millwall.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Millwall överraskade stort under den gångna säsongen genom att sluta på en imponerande åttondeplats i tabellen. Men den här säsongen har det gått betydligt tyngre för London-klubben som efter ett oerhört svagt transferfönster endast har kammat hem en enda seger (2-1 hemma mot Derby) i ligaspelet hittills. För tillfället ligger laget på en bekymmersam tjugoandraplats i tabellen med bara 6 inspelade poäng på 8 matcher. Ett svagt Millwall utan självförtroende och momentum går mot en problematisk säsong i Championship och behöver vända trenden inom kort för att kunna blicka uppåt i tabellen. Men ingenting i dagsläget talar för ett uppsving. Inför mötet med West Bromwich Albion får bortalaget klara sig utan skadade försvararen Shaun Hutchinson och målvakten Jordan Archer.

Fem senaste matcherna

Statistik

West Bromwich Albion har seriens vassaste offensiv med totalt tjugo gjorda mål på åtta matcher. Samtidigt har Millwall bara tagit en enda poäng på bortaplan hittills den här säsongen.

West Bromwich Albion snittar hela 3.50 mål framåt per hemmamatch.

Millwall har släppt in mål i 75 procent av bortamatcherna den här säsongen.

West Bromwich Albion har gjort mål i 88 procent av matcherna i ligan hittills.

Millwall har bara 1 seger på de 8 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

West Bromwich Albion har prickat in en formtopp under de senaste veckorna och framför allt imponerat på hemmagräs med tre raka segrar. Laget osar verkligen av spets i den sista tredjedelen med vasse Dwight Gayle och pålitlige Jay Rodriguez som tillsammans stått för merparten av klubbens mål i de fem senaste. Samtidigt är Millwall helt under isen med fyra förluster i de fem senaste ligamatcherna. Truppkvalitet, formläge och hemmaform talar för en komfortabel seger för ett West Bromwich Albion som lutar sig mot en hypereffektiv och målglad anfallslinje som levererat på sistone. Ett stukat och taktlöst Millwall har inte mycket att hämta. Därför spelas att West Bromwich Albion gör minst två mål hemma på The Hawthorns.

Djävulens advokat

West Bromwich Albion har i stort gått fram som en ångvält i engelska Championship. Och en fantastisk form på hemmaplan talar verkligen klarspråk. Men Millwall har trots en rejäl formsvacka lyckats hålla nere siffrorna i flera av den senaste tidens poängtapp. Gästerna har bara släppt in fler än ett mål i två av de fyra senaste matcherna och kommer att knipa igen hårt i mötet med The Baggies. Defensiven står i fokus för att åtminstone få med sig en poäng hem till London. Ju längre Millwall står emot West Bromwich Albions förväntade tokforcering, desto mer troligt är det att hemmalaget till slut nöjer sig med att bara hitta ett ledningsmål för att sedan hålla ihop försvaret.


Publicerad: 22 september 2018 klockan 07:26

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
22 sep 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.83

Odds

Plusmeny
Brighton vs Tottenham
BLGM1 500 kr1.70
Charlton vs Plymouth
1 (AH 0.0)1 500 kr1.40

Dela vidare!

Kommentera nedan!