West Bromwich Albion vs Sheffield Wednesday • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

West Bromwich Albion vs Sheffield Wednesday

West Bromwich Albion har tagit kommandot i Championship och ställer in siktet på en återkomst till Premier League. Sheffield Wednesday jagar en plats bland de sex främsta i tabellen.

Avspark: 23 nov 16.00
Annons

Ett nydegraderat West Bromwich Albion lyckades inte studsa tillbaka till Premier League med en gång förra säsongen. Klubben slog visserligen in sig bland de sex främsta i tabellen och nådde en kvalsemifinal. Men där fick laget se sig slagna av Aston Villa (1-0 och 1-2) i en jämn uppgörelse. Den här säsongen är ett revanschsuget The Baggies, under ledning av Slaven Bilić, ute efter att knipa en av direktplatserna för avancemang tillbaka till högstaligan.

Och visst har det sett lovande ut för West Bromwich Albion så här långt. Med bara en enda förlust i ligaspelet hittills (0-1 mot topprivalen Leeds United) finns det fog för tillförsikt i västra England. Just nu ligger West Bromwich Albion etta i tabellen med 33 poäng på 16 matcher. Men med endast två poäng ner till jagande Preston och nämnda Leeds United behöver laget fortsätta att knipa segrar för att hålla undan i toppen.

West Bromwich Albion har gjort minst 2 mål framåt i de 5 senaste hemmamatcherna i ligaspelet. Samtidigt har klubben inte lyckats hålla nollan i en enda hemmamatch (sju raka med mål i baken) hemma på The Hawthorns.
Sheffield Wednesday har hitta nätet i 75 procent av lagets ligamatcher på bortaplan så här långt in på säsongen.
För West Bromwich Albion ligger det totala målsnittet på hela 4.14 mål per match på hemmagräs i ligaspelet hittills. Sheffield Wednesday har i dagsläget ett totalsnitt på 2.63 mål per bortamatch.
Lagens möten med varandra förra säsongen i Championship slutade 2-2 respektive 1-1. Den här säsongen har 100 procent av West Bromwichs Albions hemmamatcher slutat med att båda lagen gjort mål. För Sheffield Wednesday har båda lagen nätat i 62 procent av lagets bortmatcher.

Sheffield Wednesday slutade på en tolfteplats förra säsongen. Men den här hösten har det sett bättre ut för tränare Garry Monks mannar som är uppe och nosar på en plats bland de sex främsta i tabellen. Upp till sjätteplacerade Bristol City är det i dagsläget tre poäng för The Owls som själva ligger på en åttondeplats med 25 inspelade poäng på 16 matcher. Men med tre raka ligamatcher utan seger (senast 2-2 hemma mot Swansea) behöver Sheffield Wednesday nu spotta upp sig och ta poäng (allra helst seger) för att inte tappa värdefull mark i tabellen.

Vi kan räkna med en hård uppgörelse på The Hawthorns. West Bromwich Albion vill ta tredje raka segern och förhoppningsvis utöka glappet ned till Preston och Leeds United. Samtidigt måste Sheffield Wednesday kliva framåt i banan för att bryta trenden och hitta en efterlängtad seger. Det för att få med sig medvind inför en intensiv spelmånad i december. Hemmalaget bör vara ett nummer för stort för gästerna. Men West Bromwich Albion har haft förtvivlat svårt att knipa igen bakåt och Sheffield Wednesday lär åtminstone inte gå mållösa från drabbningen.


Publicerad: 19 november 2019 klockan 10:07

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
23 nov 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!