Wigan vs Leeds • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Wigan vs Leeds

Wigan vill höja sig några nivåer efter fjolårets bottenplacering i ligan. Leeds har ånyo siktet inställt på en återkomst till Premier League.

Avspark: 17 aug 16.00
Annons

För Wigan blev den en skakig fjolårssäsong som nykomlingar i Championship. Men till slut säkrades kontraktet trots allt med hela tolv poängs marginal ned till strecket. Leeds var nära att säkra en återkomst till Premier League förra säsongen. Men efter att ha fallit på mållinjen ställer nu den (forna) storklubben återigen in siktet på att säkra avancemang i seriesystemet med tränaren Marcelo Bielsa i spetsen.

Hemmalag

Wigan hade det tufft i fjol som nykomlingar i den engelska andradivisionen. Efter en svajig säsong slutade laget till sist på en artondeplats i tabellen med 52 poäng på 46 matcher. Den här säsongen är förhoppningen att kunna jobba sig högre upp i tabellen och se till att fortsätta närma sig en comeback i Premier League. Efter den inledande hemmasegern mot Cardiff City (3-2) åkte klubben på en svidande torsk borta mot Preston North End (0-3) i den senaste omgången. Nu behöver Wigan studsa tillbaka för att inte tappa självförtroendet inför fortsättningen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Leeds har länge varit på väg tillbaka till Premier League. Men även i fjol föll klubben (då med Pontus Jansson i truppen) i slutkampen när Derby County vann dubbelmötet (1-0, 2-4) i kvalspelet. Den här säsongen tar laget ny sats för att äntligen ta steget upp till förstadivisionen. I premiären besegrades Bristol City klart (3-1) på bortaplan. Men det snöpliga krysset mot Nottingham Forest senast (1-1) har sett till att Leeds redan nu behöver hitta en seger för att inte tappa position i toppen av tabellen. Räkna med en revanschsugen trupp som kommer att gå hårt för att sopa hem tre pinnar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Båda lagen har hittat nätet i de fyra senaste matcherna mellan Wigan och Leeds. Det senaste mötet lagen emellan tidigare i våras slutade 2-1 till ett då bortaspelande Wigan.

Wigan höll nollan i endast 26 procent av ligamatcherna förra säsongen.

Leeds hittade nätet i 87 procent av lagets matcher i ligaspelet förra säsongen.

Wigan gjorde mål i 65 procent av lagets ligamatcher på hemmagräs förra året.

Leeds snittade totalt 2.71 mål per ligamatch förra säsongen i Championship.

Speltips

För Wigan slutade 48 procent av matcherna i ligaspelet förra säsongen med att båda lagen gjorde mål. För Leeds låg motsvarande siffra på bortaplan på 54 procent. Spelet går in i tre av hemmalagets fem senaste. Och med tanke på att det blivit hela åtta mål totalt i lagets två inledande matcher i Championship den här säsongen finns det mycket som talar för ett duktigt målkalas. För Leeds har fem av de sju senaste matcherna slutat med att båda lagen hittat nätet. Lagen trivs även mot varandra historiskt sett. De fyra senaste matcherna mellan lagen har slutat med mål åt båda håll. Allting talar för nya svängdörrar. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på DW Stadium.

Djävulens advokat

Nog talar det mesta för att det blir ett nytt målkalas på DW Stadium när Wigan ställs mot Leeds. Men om vi ser till fjolårssäsongen finns det vissa frågetecken. Även om Wigan landade på den nedre tabellhalvan av Championship som nykomlingar den förra säsongen lyckades laget hålla nollan i hälften av matcherna på hemmagräs.


Publicerad: 17 augusti 2019 klockan 14:23

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
17 aug 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet265
Insats
2 000 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Swansea vs Preston
BLGM2 000 kr1.72
Northampton vs Macclesfield
BLGM2 000 kr1.83

Dela vidare!

Kommentera nedan!