Wisla Plock vs Legia Warszawa • Rekraketer
Annons
Speltips
Ekstraklasa

Wisla Plock vs Legia Warszawa

Wisla Plock vill se till att lyfta från bottenträsket den här säsongen. Legia Warszawa har siktet inställt på revansch efter fjolårets andraplats.

Avspark: 18 sep 18.00
Annons

Wisla Plock landade på den undre tabellhalvan i fjol. Den här säsongen vill laget se till att nypa en placering några trappsteg upp. Men efter en svajig inledning på säsongen ser det ut som att det blir en ny bottenstrid. Legia Warszawa missade titeln på grund av målskillnad förra säsongen och går nu för förstaplatsen.

Hemmalag

Wisla Ploch har inlett säsongen ungefär så som den förra avslutades. Laget förlorade tre av de fyra inledande matcherna. Och även om klubben fick lite medvind efter segrarna mot Pogoń Szczecin och ŁKS Łódź (2-1 i båda matcherna) blev det en ny svidande förlust borta mot Zagłębie Lubin (0-5) i den senaste omgången. Just nu ligger Wisla Plock på en blygsam trettondeplats i tabellen med 7 poäng på 7 matcher. För att skapa marginal nedåt (bara tre poäng ner till jumbon ŁKS Łódź) behöver nu laget hitta en seger och påbörja klättringen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Legia Warszawa var snubblande nära att spela hem titeln förra säsongen. Men till slut föll laget bokstavligen på målsnöret när tre mål skiljde dem från tabellettan Lechia Gdańsk. Den här säsongen är klubben ute efter revansch. Och hittills är Legia Warszawa obesegrade i ligaspelet med fyra segrar och två kryss så här långt in i hösten. För tillfället ligger Legia Warszawa på en femteplats med 14 inspelade poäng på 7 matcher. Men med en match färre spelad än toppkonkurrenterna finns nu alla möjlighet att krympa avståndet till serieledarna Pogoń Szczecin.

Fem senaste matcherna

Statistik

Två av de tre senaste matcherna mellan Legia Warszawa har slutat med att båda lagen gjort mål. Men det allra senaste mötet lagen emellan slutade endast 1-0 till ett även då bortaspelande Legia Warszawa.

Wisla Plock har släppt in mål i 100 procent av lagets ligamatcher så här långt.

Legia Warszawa har hittat nätet i 71 procent av ligamatcherna hittills.

För Wisla Plock har spelet gått in i 100 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

För Legia Warszawa har båda lagen nätat i 67 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Speltips

För Wisla Plock har spelet gått in i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Legia Warszawa på bortagräs i ligan är 57 procent. Två lag som krigar i varsin del av tabellen gör upp om viktiga poäng i den polska högstadivisionen. Wisla Plock behöver en seger för att kunna lyfta från bottenskiktet. Legia Warszawa vill roffa åt sig de tre poängen för att hålla jämna steg med (och förhoppningsvis äta upp avståndet till) serieledande Pogoń Szczecin. Allting talar för en målrik och underhållande historia mellan två lag som definitivt kommer att gå för segern. Spelet går även in i två av de tre senaste matcherna lagen emellan. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Kazimierz Górski Stadium.

Djävulens advokat

För Wisla Plock gick spelet in i endast 56 procent av lagets hemmamatcher i ligan förra säsongen. För Legia Warszawa låg motsvarande siffra på bortaplan i ligan bara på 50 procent. Och om vi tittar till inbördes möten lagen emellan går spelet dessutom in i endast två av de sex senaste matcherna.


Publicerad: 18 september 2019 klockan 09:50

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
18 sep 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.75

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!