Wolfsburg vs Leverkusen • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Wolfsburg vs Leverkusen

Wolfsburg behöver vinna för att hålla drömmen om Champions League vid liv. Leverkusen har klättrat i tabellen efter en fin period i ligaspelet.

Avspark: 26 jan 15.30
Annons

Wolfsburg åkte på en tung förlust mot Schalke 04 (1-2) i den senaste ligaomgången. Något som därmed satte stopp för en svit på sex matcher i ligaspelet utan förlust. Nu behöver klubben studsa tillbaka på hemmagräs för att haka på toppkvartetten i tabellen. Leverkusen inledde säsongen svagt. Men laget har onekligen kommit i gång den senaste tiden och plockat fyra segrar på de sju senaste matcherna i Bundesliga. En ny seger skulle ta klubben ännu närmare striden om Europa-platserna.

Hemmalag

Wolfsburg ser ut att revanschera sig den här säsongen efter ett fioaskoartat fjolår där klubben undvek nedflyttning först efter kvalspel. Och innan förlustmatchen borta mot Schalke 04 var laget inne i ett riktigt stim med sex segrar på sju matcher i ligaspelet. För tillfället ligger Wolfsburg på en sjätteplats i tabellen med 28 poäng på 18 matcher. Upp till RB Leipzig på fjärdeplatsen (som ger Champions League-plats till nästa säsong) är det endast tre poäng. Så motivationen och hungern ska inte vara något problem för ett Wolfsburg som samtidigt vill ge hemmafansen någonting att glädjas åt efter förra helgens nederlag. Tränaren Bruno Labbadia får klara sig utan skadade kvintetten Daniel Ginczek, Ignacio Camacho, Josuha Guilavogui, Paul-Georges Ntep och Ismail Azzaoui i matchen mot Leverkusen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Leverkusen missade Champions League på målskillnad (tre plusmål avgjorde till Borussia Dortmunds fördel) förra säsongen och fick inte alls någon drömstart på årets upplaga av tyska Bundesliga. Laget förlorade de tre inledande matcherna och såg ett tag ut att gå mot en tung säsong. Men sedan början av november har Leverkusen bara förlorat två matcher i ligaspelet och påbörjat en klättring som nu gett klubben en Europa-plats klart inom räckhåll. Just nu ligger laget på en tiondeplats med 24 inspelade poäng på 18 matcher. Med bara fyra poäng upp till en Europa League-plats finns all anledning för Leverkusen att hålla modet uppe inför fortsättningen av säsongen. I matchtruppen saknas endast skadade anfallaren Joel Pohjanpalo och försvararen Panagiotis Retsos inför matchen mot Wolfsburg.

Fem senaste matcherna

Statistik

Hela tjugo (!) av de tjugoen senaste matcherna mellan Wolfsburg och Leverkusen passerar spelad lina. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-1 till ett då bortaspelande Wolfsburg.

Wolfsburg har gjort mål i 89 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

För Leverkusen har 7 av de 8 senaste matcherna slutat med minst tre mål gjorda.

För Wolfsburg passerar 4 av de 5 senaste matcherna spelad lina.

Leverkusen snittar totalt 3.11 mål per bortamatch i Bundesliga.

Speltips

Wolfsburg måste hitta tillbaka till de senaste veckornas formtopp efter nederlaget borta mot Schalke 04 senast. Det för att inte tappa mark gentemot toppkvartetten i tabellen. För Wolfsburg (som gjort mål i åtta raka ligamatcher) passerar de femton (!) senaste hemmamatcherna mot Leverkusen spelad mållina. Laget har gjort mål i alla hemmamatcher i ligaspelet förutom en den här säsongen. Samtidigt släpper klubben in mål i 78 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet. Leverkusen har släppt in mål i fem raka bortamatcher i ligaspelet. Men laget gör även mål i majoriteten av matcherna på bortagräs den här säsongen. I 67 procent av bortamatcherna hittills har Leverkusen hittat nätet. Två lag som behöver poäng (allra helst en seger) för att ta positioner i tabellen drabbar samman i vad som förmodligen blir en böljande, offensiv och chansrik duell. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på Volkswagen Arena.

Djävulens advokat

Visserligen talar lagens tidigare möten med varandra för en riktig målfest på Volkswagen Arena. Men bara en av Wolfsburg fyra senaste hemmamatcher i ligan har passerat spelad lina. Och för Leverkusen har endast tre av de sju senaste i ligan passerat linan. Två lag som förlorade i den senaste omgången i ligaspelet kan få för sig att knipa igen bakåt för att inte riskera någonting i vad som förväntas bli en jämn tillställning.


Publicerad: 26 januari 2019 klockan 10:57

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
26 jan 15.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 500 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Sevilla vs Levante
U 3.52 500 kr1.66
AFC Wimbledon vs West Ham
2 (Ö 10.5 FSP)2 500 kr1.44

Dela vidare!

Kommentera nedan!