Wolverhampton vs Leicester • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Wolverhampton vs Leicester

Wolverhampton behöver en seger för att närma sig Europa-platserna i tabellen. Leicester har siktet inställt på att sno tillbaka andraplatsen bakom Liverpool.

Avspark: 14 feb 21.00
Annons

Wolverhampton har inte gett upp hoppet om att replikera fjolårets succéplacering och knipa en Europa-plats till nästa säsong. Men visst har det varit upp och ner för klubben så här långt in i ligaspelet. Efter en kryssbetonat höst med två förluster på de sexton första matcherna har Wolverhampton fallit tillbaka en del den senaste tiden. Med bara en seger (3-2 borta mot Southampton) på de sex senaste behöver nu laget växla upp några snäpp för att inte avståndet upp till ligafemman Sheffield United (fyra poäng) ska bli större. Just nu ligger Wolverhampton på en niondeplats med 35 poäng på 25 matcher.

Leicester har imponerat i Premier League den här säsongen. Under Brendan Rodgers ledning har klubben tagit flera steg framåt jämfört med fjolårets niondeplacering. En urstark höst (tolv segrar på de sexton första omgångarna) har sett till att Leicester sitter i förarsätet gällande Champions League-platserna bakom ligasuveränerna Liverpool. För tillfället ligger Leicester på en tredjeplats i tabellen med 49 inspelade poäng på 25 matcher. Men med bara tre segrar på de nio senaste matcherna i ligan måste gästerna nu studsa tillbaka för att inte halka nedåt i tabellen.

För Wolverhampton går spelet in i 83 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Leicesters del har båda lagen gjort mål i 60 procent av lagets ligamatcher hittills.
Wolverhampton har hittat nätet i 100 procent av ligamatcherna på hemmaplan och samtidigt släppt in mål i 83 procent av matcherna. Leicester har gjort mål i 92 procent av bortamatcherna i ligan och släppt in mål i 67 procent av matcherna.
Wolverhampton snittar totalt 2.92 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt. För Leicester ligger motsvarande snitt på bortaplan i ligan på 3.33 mål per match.
För Wolverhamptons del har båda lagen gjort mål i 6 av de 8 senaste ligamatcherna. För Leicester går spelet in i 5 av de 6 senaste matcherna i ligan.

Hård drabbning är att vänta på Molineux Stadium. Wolverhampton är svåra att nöta ner och har hittat nätet i alla hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Samtidigt har laget släppt in mål i de fyra senaste på hemmagräs. Faktum är att Wolverhampton bara hållit nollan mot jumbolagen Watford och West Ham på hemmaplan. Leicester å andra sidan är seriens tredje mest målrika lag och har hittat nätet i de nio senaste ligamatcherna på bortaplan. Och med tanke på lagets formdipp (bara en seger på de fyra senaste) behöver nu Brendan Rodgers mannars studsa tillbaka för att inte tappa mark i toppen av tabellen. Och även om gästerna överpresterat sett till xG (1,9 jämfört med utfallet 2,2 mål framåt per match) luktar det onekligen målkalas om mötet. För Wolverhampton ligger xG-värdet på 1,7 mål framåt per match jämfört med utfallet 1,4 mål per match. Så mer finns definitivt att krama ur hemmalaget som nollades borta mot Manchester United (0-0) i den senaste omgången.


Publicerad: 14 februari 2020 klockan 09:44

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
14 feb 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!