WS Wanderers vs Adelaide United • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

WS Wanderers vs Adelaide United

WS Wanderers vill vända trenden för att närma sig en slutspelsplats. Adelaide United vill studsa tillbaka i ligaspelet efter förlusten senast.

Avspark: 17 jan 09.50
Annons

WS Wanderers missade slutspelet med endast två poäng i fjol. Den här säsongen ser ut att gå ännu tyngre för klubben som bara vunnit två matcher hittills i ligaspelet och nu är hela tio poäng ifrån en slutspelsplats. Ett rejält trendbrott krävs om laget ska kunna vända på skeppet och knapra igen avståndet under den resterande delen av säsongen. Adelaide United åkte ut tidigt i slutspelet förra säsongen. Även i år ser laget ut att kunna vara med och kriga ända in i kaklet efter en stabil förstahalva av säsongen.

Hemmalag

WS Wanderers går ännu en kärv säsong till mötes i den australiensiska högstadivisionen. Med bara två segrar hittills har klubben fastnat i botten av tabellen och ser ut att återigen missa slutspel. För tillfället ligger laget på en åttondeplats med blygsamma 9 poäng på 13 matcher. För att hoppet ska leva vidare inför våren behöver Markus Babbels mannar onekligen höja sig flera snäpp och börja plocka poäng. Men med tio poäng upp till en sjätteplats (sista slutspelsplatsen) måste laget trycka plattan i botten redan nu för att hinna äta sig både ikapp och förbi. I matchtruppen inför det viktiga mötet med Adelaide United saknas skadade duon Alexander Baumjohann och Mark Bridge. Även Oriol Riera missar matchen på grund av krockande landslagsuppdrag.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Adelaide United ser ut att få uppleva ett nytt slutspelsäventyr den här säsongen. Det efter en stabil höst i A-League där klubben bara förlorat fyra matcher. Just nu ligger laget på en sjätteplats i tabellen med 19 inspelade poäng på 13 matcher. Med bara en förlust på de fem senaste i ligaspelet har Adelaide United en behaglig medvind inför en intensiv vår. En seger borta mot WS Wanderers skulle stärka positionen och se till att avståndet ner till ett jagande Newcastle Jets hålls intakt även framöver. Självförtroendet och motivationen är på topp hos gästerna som vill studsa tillbaka efter nederlaget mot Sydney FC senast. I matchen mot WS Wanderers får tränaren Marco Kurz klara sig utan skadade Lachlan Brook, Papa Baba Diawara och Apostolos Stamatelopoulos.

Fem senaste matcherna

Statistik

Adelaide United har inte förlorat mot WS Wanderers i de sju senaste mötena klubbarna emellan. Den senaste matchen mellan lagen för några veckor sedan slutade 2-2.

WS Wanderers har inte vunnit någon av sina 6 senaste ligamatcher.

Adelaide United har gjort mål i 80 procent av sina matcher på bortaplan.

WS Wanderers snittar endast 0.57 poäng per ligamatch på hemmagräs.

Adelaide United har bara förlorat 1 av sina 5 senaste matcher i ligan.

Speltips

WS Wanderers har bara vunnit två matcher i ligaspelet så här långt in på säsongen varav en av segrarna var mot jumbolaget Central Coast Mariners. Adelaide United hade fyra raka utan förlust innan uddamålsförlusten (1-2) mot ligatrean Sydney FC i den senaste omgången. För att laget ska hålla undan i tabellen och försvara sin slutspelsplats (sju poäng ner till jagande Newcastle Jets) behövs en ny seger. WS Wanderers är seriens näst sämsta hemmalag med endast fyra inspelade poäng på hemmagräs. Samtidigt är Adelaide United ett av de bättre bortalagen. WS Wanderers saknar dessutom sin vassaste anfallsspelare i form av Oriol Riera. Lagens respektive formkurvor, truppläget och den inbördes historiken lagen emellan talar för att Adelaide United åtminstone klarar av ett oavgjort resultat mot ett uddlöst WS Wanderers. Därför spelas att Adelaide United vinner eller att det blir oavgjort i matchen på ANZ Stadium. Spelsättet AH +0.5 är detsamma som att oavgjort eller bortaseger spelas. Men oddset är högre.

Djävulens advokat

Visserligen har inte Adelaide United förlorat mot WS Wanderers på de sju senaste matcherna lagen emellan. Och gästerna är i betydligt bättre slag än hemmalaget. Men WS Wanderers närmar sig jumboplatsen (bara fyra poäng tillgodo) och kan hitta en topprestation nu när laget har kniven mot strupen. Laget har gjort mål i tre raka matcher samtidigt som Adelaide United släppt in mål i de fyra senaste bortamatcherna i ligaspelet.


Publicerad: 17 januari 2019 klockan 17:06

Speltipset
Tips
2 (AH +0.5)
Avspark
17 jan 09.50
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.50

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!