WS Wanderers vs Melbourne Victory • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

WS Wanderers vs Melbourne Victory

WS Wanderers behöver en seger för att påbörja en klättring i tabellen. Melbourne Victory har två raka kryss i ligan och jagar toppduon.

Avspark: 4 jan 09.50
Annons

WS Wanderers har haft en svajig säsong så här långt och bara tagit två segrar i ligaspelet. Med fyra förluster på de sex senaste börjar läget bli kritiskt för laget som ligger trea från slutet i den australiensiska högstadivisionen. Melbourne Victory med svenske anfallaren Ola Toivonen i laget har fått upp farten efter de två förlusterna i inledningen av säsongen och har nu toppduon Sydney FC och Perth Glory inom räckhåll.

Hemmalag

WS Wanderers kan inte blicka tillbaka på någon strålande höst. Klubben har bara tagit två segrar (senast 2-0 mot jumbon Central Coast Mariners i början av december) och ser även den här upplagan av A-League (laget slutade sjua i fjol) ut att tillhöra bottenskiktet en bra bit framöver om inte trenden bryts. För tillfället ligger laget på en åttondeplats i tabellen med endast 9 poäng på 10 matcher. Fyra förluster på de sex senaste talar sitt tydliga språk. Det gör även det senaste mötet med Melbourne Victory för omkring en månad sedan som slutade med brakförlust. Inför mötet med Melbourne Victory saknas skadade anfallarna Mark Bridge och Jaushua Sotirio. Dessutom är försvararen Josh Risdon otillgänglig på grund av landslagsspel.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Melbourne Victory slutade fyra i grundserien i fjol. Men i slutspelet gick det bättre för laget som tog sig hela vägen fram till (och vann) finalen. Efter en tung start på årets säsong (två raka förluster mot Melbourne City och Perth Glory) har klubben rest sig och tog sex raka segrar i ligaspelet innan de båda kryssen mot Melbourne City (1-1) och Wellington (1-1). Just nu ligger laget på en tredjeplats med 20 inspelade poäng på 10 matcher. En seger skulle leda till att klubben med största sannolikhet övertar serieledningen från Sydney FC (trea poäng före, sämre målskillnad). I matchttruppen inför drabbningen mot WS Wanderers saknas endast skadade anfallaren Jai Ingham och försvararen Georg Niedermeier.

Fem senaste matcherna

Statistik

Melbourne Victory har bara förlorat en av de arton (!) senaste mötena med WS Wanderers. De tre senaste matcherna har gästerna vunnit. Allra senast slutade det 4-0 till ett då hemmaspelande Melbourne Victory.

WS Wanderers har släppt in minst 2 mål i sina 3 senaste matcher.

Melbourne Victory är obesegrat i de 8 senaste ligamatcherna.

WS Wanderers har bara 1 seger på de 7 senaste i ligaspelet.

Melbourne Victory snittar 2.00 mål framåt per match så här långt.

Speltips

WS Wanderers har bara vunnit två ligamatcher hittills den här säsongen och förlorat fyra av de sex senaste. Samtidigt har Melbourne Victory inte förlorat en enda match sedan den tunga säsongsinledningen. Sviten är nu uppe i åtta raka matcher utan förlust varav sex av dem slutat med seger. Gästerna har betydligt bättre fart med sig in i mötet och ser en möjlighet att ta över serieledningen i händelse av seger. WS Wanderers har förvisso sladdat till rejält i tabellen och har nu bara sju poäng ner till jumboplatsen. Men visst ska det finnas mer av både motivation och framför allt självförtroende hos Melbourne Victory som slagit WS Wanderers i de tre senaste matcherna lagen emellan och inte förlorat en match mot Sydney-laget på hela nio (!) raka sammandrabbningar. Form, tabelläge och inbördes historik talar för ännu en seger för ett toppjagande Melbourne Vicotry. Men för att säkra upp insatsen spelas Melbourne Victory med handikappet AH (0.0) i matchen på ANZ Stadium. I händelse av oavgjort får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Melbourne City har ett fint facit mot WS Wanderers. Men gästerna har inte vunnit på två raka i ligaspelet och därmed tappat mark i toppen av tabellen. WS Wanderers behöver en seger och om desperationen hos hemmalaget får utväxling i spelet finns en risk att Melbourne City som inte har kniven mot strupen får svårt att ta hem alla tre poängen.


Publicerad: 4 januari 2019 klockan 18:54

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
4 jan 09.50
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.62

Odds

Plusmeny
Espanyol vs Leganes
2 (AH +0.5)500 kr1.89

Dela vidare!

Kommentera nedan!