Zulte-Waregem vs Standard Liège • Rekraketer
Annons
Speltips
First Division A

Zulte-Waregem vs Standard Liège

Zulte-Waregem vill lyfta i tabellen efter att ha tagit poäng senast. Standard Liège behöver en seger för att ta rygg på toppkvartetten.

Avspark: 1 nov 00.00
Annons

Zulte-Waregem har höjt sig en aning i den belgiska högstadivision efter en besvärlig inledning på säsongen. Klubben föll olyckligt borta mot Sporting Charleroi (3-2) efter en sen vändning av hemmalaget. Och i den senaste omgången fick laget med sig ett oavgjort resultat i mötet med Mouscron (2-2). Standard Liège har halkat efter en aning i toppstriden efter att laget bara vunnit två av de fem senaste matcherna. En seger krävs om klubben ska kunna haka på en toppklunga som rusar fram.

Hemmalag

Zulte-Waregem fortsätter att underprestera efter en rad fina säsonger i belgiska First Division A. Klubben har inte vunnit någon av sina nio (!) senaste matcher i ligaspelet och ser ut att gå en väldigt tuff säsong till mötes. Men efter två beundransvärda insatser (senast oavgjort mot Mouscron) kan vinden möjligtvis vara på väg att vända för ett Zulte-Waregem som likväl ligger på en sextondeplats (sist) i tabellen med ynka 6 poäng på 12 matcher. Klubben behöver verkligen få i gång poängskörden om en permanent bottenstrid ska kunna undvikas. Inför mötet med Standard Liège förfogar tränaren Francky Dury över en fulltalig matchtrupp utan skador eller avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Standard Liège var snubblande nära att ta sin första ligatitel på tio år under fjolårssäsongen. Men till slut landade klubben på en andraplats i tabellen med tre poäng upp till segrande Club Brügge. Den här säsongen har inte börjat lika strålande för laget som efter en liten formdipp på sistone nu befinner sig på en sjätteplats i tabellen med 20 inspelade poäng på 12 matcher. Men Standard Liège har visat prov på fin stabilitet hittills och framför allt en förmåga att i alla fall få med sig en poäng när spelet inte riktigt blomstrar. Bara tre förluster så här långt in i ligaspelet ger en fingervisning om att mer finns att hämta. En seger mot Zulte-Waregem skulle innebära att Standard Liège hakar på toppklungan i jakten efter att säkra en slutspelsplats. I matchtruppen saknas skadade målvakten Arnaud Bodart och anfallaren Obbi Oulare.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fem av de sex senaste matcherna mellan Zulte-Waregem och Standard Liège har slutat med över två mål gjorda totalt. Senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett även då hemmaspelande Zulte-Waregem.

Zulte-Waregem snittar smått osannolika 4.08 mål per match i ligaspelet så här långt.

För Standard Liège har 6 av de 7 senaste bortamatcherna slutat med över 2.5 mål.

För Zulte-Waregem har 83 procent av ligamatcherna slutat med över 2.5 mål.

Standard Liège snittar totalt 2.42 mål per match i ligan så här långt.

Speltips

Både Zulte-Waregem och Standard Liège är i behov av en seger för att skjuta fart i tabellen. Hemmalaget har den sämsta defensiven av alla lag i den belgiska högstadivisionen (totalt trettiotvå mål insläppta) och bara skrapat ihop en enda poäng i ligaspelet på de åtta senaste matcherna. Standard Liège vill återupprepa fjolårets succésäsong. Men när marginalen upp till serieledande Genk nu ökar behöver klubben trycka på mot Zulte-Waregem för att sno åt sig tre poäng. Tabelläge, målform och inbördes statistik talar för ännu en fartfylld och anfallsinriktad tillställning med multipelt nätrassel och en helöppen matchbild där båda lagen behöver satsa framåt. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på Regenboogstadion.

Djävulens advokat

Zulte-Waregem och Standard Liège är för all del i behov av segrar för att ta fart i respektive del av tabellen. Men trots att det mesta talar för en böljande drabbning på Regenboogstadion finns en möjlighet att de båda klubbarna riskminimerar för att få med sig en poäng från det kluriga mötet. Dessutom har det bara blivit totalt två mål gjorda i Standard Lièges två senaste matcher i ligaspelet. Ett tidigt mål kommer förmodligen att krävas för att lagen verkligen ska slita loss handbromsen och kasta sig framåt i matchen.


Publicerad: 1 november 2018 klockan 11:16

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
1 nov 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.53

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!