Stabæk vs Vålerengen • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Stabæk krånglade sig kvar i den norska högstadivisionen förra året genom nervdallrande kvalspel mot Aalesund (totalt 2-1). Även den här säsongen ser ut att bli en tuff resa för klubben som just nu ligger under kvalstrecket i tabellen. Vålerengen slutade på en sjätteplats i fjol och har nu siktet inställt på en placering bland de tre främst i tabellen.

Hemmalag

Stabæk fick kriga ända in på upploppet i fjolårets upplaga av norska Eliteserien. Laget fick till slut kvala för att hänga kvar i högstaligan och lyckades med nöd och näppe slå ut Aalesund. Även den här säsongen har gått tungt för klubben som inte alls fått till spelet så här långt. Just nu ligger Stabæk på en fjortondeplats (under kvalstrecket) med endast 16 poäng på 16 matcher. Men med endast en poäng upp till säker mark i tabellen finns förhoppningar om att en nytändning ska räcka för att laget ska kunna säkra kontraktet.

Bortalag

Vålerengen har inte gett upp hoppet om att kunna slå sig in bland de tre främsta i tabellen och därmed få chansen till spel ute i Europa. Efter en förhållandevis stark säsong (bara fem förluster så här långt) ligger klubben för tillfället på en sjätteplats med 25 inspelade poäng på 16 matcher. Med åtta poäng upp till tredjeplacerade Odd (som förvisso har en match mer spelad) behöver Vålerengen nu studsa tillbaka efter förlusten mot Strømsgodset senast (2-3) och plocka en seger för att knapra in på topptrion.

Statistik

Båda lagen har gjort mål i åtta av de nio senaste matcherna mellan Stabæk och Vålerengen. Det allra senaste mötet lagen emellan i höstas slutade 1-1.

Stabæk har gjort minst 1 mål framåt i de 5 senaste matcherna i ligaspelet.

Vålerengen har släppt in minst 1 mål i de 8 senaste bortamatcherna i ligan.

Stabæk har hållit nollan i endast 25 procent av lagets ligamatcher på hemmagräs.

Vålerengen har hittat nätet i 81 procent av ligamatcherna hittills.

Speltips

För Stabæks del har båda lagen nätat i 50 procent av lagets hemmamatcher så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Vålerengen på bortaplan i ligaspelet är 75 procent. Sett till de senaste omgångarna har spelet gått in i de fyra senaste matcherna för Stabæk och fyra av de fem senaste för Vålerengen. Hemmalaget har gjort mål i fem raka, släppt in mål i de fyra senaste och det totala målsnittet på hemmagräs ligger hittills på 2.25 mål per hemmamatch. Vålerengen har inte lyckats hålla nollan i åtta raka ligamatcher. Men samtidigt har laget hittat nätet i de fem senaste. Två lag som behöver tre poäng i varsin del av poängen gör upp i vad som lär bli en böljande och underhållande historia. Spelet går in i åtta av de nio senaste matcherna mellan klubbarna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Nadderud Stadion.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser