Stenhousemuir vs Raith Rovers • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Stenhousemuir har fått en allt annat än behaglig resa som nykomlingar i skotsta League One. Klubben ligger sist i tabellen och behöver nu poäng för att kunna klättra över strecket i tabellen och säkra fortsatt spel i tredjedivisionen. Raith Rovers missade titeln (och därmed direktuppflyttning) med endast en poäng i fjol och är nu revanschssugna när siktet ännu en gång är inställt på avancemang till skotska Championship.

Hemmalag

Stenhousemuir tog klivet upp från League Two inför säsongen. Men nykomlingen har fått en tuff resa hittills och inte alls kommit upp i tillräcklig nivå för att motivera nytt kontrakt. Just nu ligger klubben sist i tabellen (på en tiondeplats) med 31 poäng på 31 matcher. Upp till säker mark är det i dagsläget tre poäng. Och med tanke på den oerhört viktiga segern mot Dumbarton senast (2-1) bör hemmalaget kunna ta med sig en gnutta självförtroende in i mötet med ligatvåan Raith Rovers. En ny seger är det enda som räknas nu när endast fem matcher återstår av ligasäsongen.

Bortalag

Raith Rovers var snubblande nära att knipa titeln i League One förra säsongen och genom det avancera upp till den skotska andradivisionen. Men laget slutade på en andraplats och förlorade sedan finalmötet i kvalspelet mot Peterhead (0-2 och 0-1). Ett revanschsuget Raith Rovers har därmed siktet inställt på uppflyttning nu när säsongen går in i ett rafflande slutskede. För tillfället ligger laget på en andraplats med 54 inspelade poäng på 31 matcher och skuggar serieledande Arbroath. Visserligen är avståndet upp till förstaplatsen hela tio poäng. Men Raith Rovers har definitivt inte gett upp hoppet om titeln nu när Arbroath börjat vackla (två raka förluster) i ligaspelet.

Statistik

Stenhousemuir snittar totalt sett 2.67 mål per match på hemmaplan i ligaspelet så här långt. Motsvarande siffra för Raith Rovers på bortaplan i ligan är hela 3.67 mål per match.

Stenhousemuir har gjort mål i 80 procent av hemmamatcherna i ligaspelet hittills.

Raith Rovers har släppt in mål i 93 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Stenhousemuir har släppt in minst 1 mål i de 4 senaste ligamatcherna.

Raith Rovers har gjort minst 1 mål framåt i de 15 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

För Stenhousemuir går spelet in i 60 procent av ligamatcherna på hemmaplan så här långt in på säsongen. För Raith Rovers är motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet hela 93 procent. Stenhousemuir har förvisso inte plockat många segrar i League One och går mot nedflyttning. Men laget har ändå visat sig vassa på hemmagräs (åtminstone gällande målskyttet) och hittat nätet i hela 80 procent av matcherna. Samtidigt har klubben hållit nollan i endast 20 procent av hemmamatcherna. Två lag som behöver en seger i varsin ände av tabellen gör upp om viktiga poäng i skotska tredjeligan. Allting talar för en fartfylld tillställning där Stenhousemirs målform på hemmaplan samt Raith Rovers långa svit (mål i femton raka ligamatcher) pekar mot svängdörrar och nätrassel i bägge burarna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Ochilview Park.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser