Sunderland vs AFC Wimbledon • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Sunderland föll på målsnöret i fjolårets jakt på en plats till Championship för att ta sig ett steg närmare Premier League. AFC Wimbledon var snubblande nära att åka ur den engelska tredjedivisionen förra säsongen. Men till slut räddades klubben av målskillnad.

Hemmalag

Sunderland har rasat genom seriesystemet de senaste åren. Förra säsongen såg klubben ut att kunna studsa tillbaka till Championship. Men till slut blev Charlton för svåra i kvalfinalen och The Black Cats har nu fått rikta in sig på en ny säsong i League One. Förra säsongen slutade laget på en fjärdeplats i grundserien med 89 poäng på 46 matcher. Och efter en ljummen inledning på årets säsong (1-1 mot både Oxford United och Ipswich) har Jack Ross mannar nu spottat upp sig. Tre raka segrar (senast 2-1 borta mot Rochdale) i ligaspelet har sett till att Sunderland nu är med i toppen av tabellen med serieledande Blackpool (två poäng före) inom räckhåll.

Bortalag

AFC Wimbledon fick kriga ända in i slutet under fjolårssäsongen. Klubben såg ut att gå mot nedflyttning, men till slut säkrades nytt kontrakt med minsta möjliga marginal. Tre plusmål såg till att AFC Wimbledon slutade före Plymouth Argyle på en tjugondeplats med totalt 50 inspelade poäng på 46 matcher. Den här upplagan av League One vill klubben få en mindre dramatisk resa och förhoppningsvis etablera sig i mitten av tabellen för att kunna ta fart uppåt i tabellen (och utmana om avancemang) kommande år. Men då krävs en rejäl höjning. AFC Wimbledon har bara tagit en enda poäng så här långt in på ligasäsongen.

Statistik

För Sunderlands del har båda lagen gjort mål i de sex senaste matcherna. För AFC Wimbledon har båda lagen nätat i de åtta (!) senaste matcherna. Men senaste mötet lagen emellan slutade 1-0 till ett även då hemmaspelande Sunderland.

För Sunderland gick spelet in i 71 procent av lagets hemmamatcher förra säsongen.

AFC Wimbledon släppte in mål i 65 procent av lagets bortamatcher i ligan i fjol.

Sunderland snittade totalt 3.00 mål per hemmamatch i ligaspelet förra säsongen.

AFC Wimbledon har gjort minst 1 mål i 10 av de 11 senaste matcherna.

Speltips

Sunderland har haft svårt att hålla tätt bakåt trots tre raka segrar i ligaspelet. Båda lagen har nätat i lagets sex senaste matcher. Och även om AFC Wimbledon endast står på en poäng så här långt har laget gjort mål i tio av de elva senaste matcherna. Sunderland vill hitta ett momentum och knipa fjärde raka segern och därmed hålla jämna steg (och eventuellt kliva förbi) serieledande Blackpool. AFC Wimbledon har redan kniven mot strupen och måste börja hitta segrar för att lyfta från bottenträsket i tabellen. Två lag som bjudit på öppna spjäll den senaste möts i vad som förväntas bli en ettrig och böljande match där inget av lagen nöjer sig med en pinne. Räkna med offensivlusta. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadium of Light.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser