Syrianska vs Värnamo • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Syrianska åkte ur Superettan i fjol. Men efter bara en säsong i den svenska tredjedivisionen har nu klubben en möjlighet att ta sig tillbaka direkt. Värnamo såg länge ut att gå mot nedflyttning efter en bedrövlig förstahalva av säsongen. Men efter en i det närmaste magisk uppryckning tog sig laget över strecket och i slutändan var klubben snubblande nära att säkra kontraktet i den sista matchen av grundserien. Nu möts de båda lagen i ett rafflande kvalmöte om en plats i Superettan nästa säsong.

Hemmalag

Syrianska har onekligen fått ordning i leden efter att ha åkt ur Superettan förra hösten. Efter en beskedlig säsong har laget nu självförtroende inför kvalspelet mot Värnamo. I grundserien slutade klubben till slut på en andraplats i tabellen (nio poäng efter suveränerna Västerås) med 59 poäng på 30 matcher. Syrianska har i synnerhet visat sig starka på hemmaplan i Södertälje i slutskedet av säsongen. Med nio raka matcher på hemmagräs utan förlust lever förhoppningen om att kunna ta med sig ett fint resultat inför returmatchen på bortaplan mot Värnamo nästa vecka. Högerbacken Isa Demir missar dagens match på grund av avstängning.

Bortalag

Värnamos säsong har verkligen haft två ansikten. Efter en minst sagt katastrofal förstadel (bara en seger på de femton första matcherna) har laget höjt sig ofantligt många nivåer och presterat med kniven mot strupen hela hösten. Sju raka matcher utan förlust direkt efter sommaruppehållet satte tonen för tränare Roar Hansens mannar som nu vill sätta punkt för upphämtningen genom att nita dit Syrianska i kvalduellen. I grundserien slutade Värnamo på en trettondeplats (precis under kvalstrecket) med 32 inspelade poäng på 30 matcher. Med tanke på att klubben hade säkrat fortsatt spel i Superettan genom en vinst mot Frej (i en match som slutade 0-1) i den sista omgången är det ett hungrigt och revanschlystet bortalag som kommer att äntra Södertälje Arenas matta.

Statistik

Värnamo har inte förlorat mot Syrianska i de sju senaste matcherna lagen emellan. De två senaste mötena vann Värnamo dessutom komfortabelt med 6-1 respektive 5-1.

Syrianska har släppt in mål i de 9 senaste tävlingsmatcherna.

Värnamo har bara förlorat 26 procent av matcherna efter sommaruppehållet.

Syrianska har släppt in mål i 80 procent av sina hemmamatcher den här säsongen.

Värnamo har gjort mål i 67 procent av matcherna i grundserien.

Speltips

Syrianska har förvisso gått starkt den här säsongen och hade bara överlägsna Västerås framför sig i tabellen. Men efter att Värnamo förstärkt laget under sommaren har det blåst positiva vindar kring klubben som vid vinst över två matcher mot Syrianska syr ihop ett mirakel. Motivationen och revanschlustan (tung uddamålsförlust mot Frej i sista omgången) är ett finfint bränsle för ett Värnamo som krossat Syrianska i de senaste mötena klubbarna emellan. Allting talar för att bortalaget går vinnande ur striden om en plats i Superettan och kliver in i försäsongen med ny energi. Men för att säkra upp insatsen (på grund av hemmafördel och att det handlar om ett dubbelmöte) spelas Värnamo med handikappet AH (0.0) i matchen. Vid oavgjort får vi därmed hela insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser