Värnamo vs Degerfors • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Värnamos imponerande resa mot nytt kontrakt fick en fortsättning i och med veckans bortaseger mot GAIS. Ett pånyttfött lag i kalasform kliver ut på hemmagräset med motivation och hunger. En vinst skulle innebära att klubben (äntligen) tar klivet över kvalstrecket i tabellen och hamnar på säker mark. Degerfors har blandat och gett under säsongen. Tre svåra matcher i rad mot seriens vassaste lag har karvat sönder självförtroendet och mittenlaget har ingenting utöver hedern kvar att spela för.

Hemmalag

Värnamo går från klarhet till klarhet och har inte förlorat sedan juni månad. Med sju raka utan förlust (varav fem vinster) är klubben på väg att göra det omöjliga och säkra nytt kontrakt i Superettan. Efter vinsten mot GAIS senast ligger Värnamo just nu på en trettondeplats (precis under kvalstrecket) med 22 poäng på 22 matcher. En vinst mot Degerfors skulle ta laget över strecket med sju omgångar kvar av serien. Tränaren Roar Hansen förväntas mönstra starkast möjliga elva mot Degerfors för att vrida fram ännu ett stordåd ur en skade- och avstängningsfri trupp.

Bortalag

Degerfors har varit upp och ner under årets säsong i Superettan. Laget har aldrig lyckats kavla ut en längre segersvit och tre tunga poängtapp i de senaste omgångarna mot toppklubbarna i tabellen har grusat klubbens förhoppningar om att kunna ta steget upp till Allsvenskan. För tillfället ligger laget på en sjundeplats i tabellen med 33 inspelade poäng på 22 matcher. Upp till tredjeplacerade AFC Eskilstuna (som i dagsläget innehar kvalplatsen för avancemang i seriesystemet) är det hela tio poäng. Inför mötet med formstarka Värnamo saknas långtidsskadade Nikola Ladan. Även Andreas Jernarp och Jonas Olsson missar matchen.

Statistik

Värnamo har näst bäst form av alla lag i Superettan med sjutton poäng på de åtta senaste matcherna. Senaste förlusten i ligaspelet kom i slutet av juni mot Brage (2-3) på hemmagräs.

Värnamo är obesegrade i de 7 senaste matcherna i ligan.

Degerfors har släppt in minst 1 mål i de 12 senaste ligamatcherna.

Värnamo har snittat hela 2.43 poäng per match sedan sommaruppehållet.

Degerfors har bara 1 vinst på de 4 senaste matcherna i ligan.

Speltips

Värnamo närmar sig ett slutfört mirakel. Laget har varit i en hiskelig storform ända sedan sommaruppehållet och truppen är fullpumpad med självförtroende. Viktiga segern borta mot GAIS senast har gett klubben ytterligare hopp om att det faktiskt finns en möjlighet att gå från jumboplats till säker mark inom loppet av bara några månader. Det mesta talar för att Värnamo fortsätter segertåget och till slut tar sig över kvalstrecket i tabellen. Degerfors är stukade efter tre tuffa matcher i seriespelet och har alldeles för långt upp till topptrion för att kunna utmana om avancemang. Motivation, hunger och formläge talar för en (om än knapp) hemmaseger. Men för att säkra upp spelas Värnamo med handikappet AH (0.0) i matchen på Finnvedsvallen. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser