Viborg vs Fredericia • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Viborg var nära att ta sig upp till den danska högstaligan förra säsongen. Klubben tog sig till slutspel efter en andraplats i grundserien. Men väl framme där blev Hobro (0-1 och 0-2) för svåra i dubbelmötet. Den här säsongen är klubben ute efter revansch och har inte gett upp hoppet om att hinna äta sig ikapp och förbi serieledande Vejle BK som i dagsläget ligger sju poäng före med nio omgångar kvar. För tillfället ligger Viborg, som vunnit två av de tre ligamatcherna sedan ligaspelet återupptogs för några veckor sedan, på en andraplats i tabellen med 44 poäng på 24 matcher. En seger hemma mot topprivalen Fredericia skulle ge fin medvind inför slutspurten av ligaspelet.

Fredericia, som slutade på en sjätteplats i tabellen förra säsongen, har halkat efter en aning i toppstriden efter förlusten mot serieledarna (1-2) för några veckor sedan. Nu ser klubben sin (sista) chans att haka på inför upploppet. Just nu ligger laget på en tredjeplats med 42 inspelade poäng på 24 matcher. Med nio poäng upp till just Vejle BK på förstaplatsen är det inte omöjligt att Fredericia kan blanda sig i segerstriden innan säsongen är över. Segern hemma mot Fremad Amager (3-1) senast var en fin injektion för självförtroendet. En ny vinst mot konkurrenten Viborg skulle elda på hoppet om avancemang till högstaligan.

Visst ska vi kunna se fram emot en eldig tillställning på Viborg Stadion. I varenda match (tre stycken för vardera lag) sedan den danska fotbollen återupptogs efter coronauppehållet har linan passerats. Och när ligaspelet nu går in på sitt slutvarv med nio omgångar kvar kan segraren i den här sexpoängsdrabbningen ta upp jakten på serieledande Vejle BK och utmana om direktplatsen upp till högstaligan i seriesystemet. Motivationen, hungern och offensivlustan bör därmed vara på topp under fredagskvällen. Viborg har nätat i de tio senaste hemmamatcherna medan gästande Fredericia gjort mål i de tolv senaste på bortagräs. Båda lagen har dessutom gjort minst två mål framåt i de två senaste ligamatcherna. Nog vankas det målkalas i det här toppmötet. Vi kliver in på en saxning över standardlinan. Något som lagen löst i de sex senaste matcherna mot varandra.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
Bundesliga
14 mars15.30
BundesligaHoffenheim vs Hertha Berlin
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser