Vitesse vs Heerenveen • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Vitesse har siktet inställt på att återigen säkra spel i Europa efter spelmässigt stabila höstmånader i den holländska förstadivisionen. Laget är obesegrat i sju raka matcher på hemmagräs i ligaspelet och vill fortsätta den fina trenden för att försvara positionen i tabellen. Heerenveen har inte vunnit på fyra raka matcher i ligaspelet och måste nu studsa tillbaka för att inte bli indragna i bottenstriden i Eredivisie.

Hemmalag

Vitesse har visserligen inte haft någon längre segersvit i Eredivisie den här säsongen. Men laget har ändå skrapat ihop viktiga poäng och aldrig fallit ner i svacka utan studsat tillbaka direkt efter ett nederlag. För tillfället ligger klubben (som vill försvara fjolårets Europa-plats) på en femteplats med 29 poäng på 19 matcher. Laget är revanschsuget efter förlusten mot mittenlaget Fortuna Sittard (1-2) i den senaste omgången och kan luta sig mot ett fint hemmafacit inför mötet med Heerenveen. Vitesse är nämligen seriens fjärde bästa hemmalag och har hittat nätet i de sju senaste matcherna på hemmagräs. I truppen saknas skadade trion Tim Matavz, Hillary Gong och Arnold Kruiswijk.

Bortalag

Heerenveen kan inte blicka tillbaka på en lyckad inledning av det nya året. Laget har förlorat tre av de fyra senaste matcherna i ligaspelet och kommer senast från en smäll mot AZ Alkmaar (0-2) på hemmagräs. Den negativa trenden har gett sladd i tabellen. Heerenveen ligger just nu på en blygsam elfteplats med endast 21 inspelade poäng på 19 matcher. Laget måste nu hitta tillbaka till formen för att undvika en bottenstrid som närmar sig. Ned till nedflyttningsstrecket är det nu bara tre poäng. Tränaren Jan Olde Riekerink förfogar över en fulltalig matchtrupp utöver skadade Morten Thorsby.

Statistik

I fyra av de fem senaste matcherna mellan Vitesse och Heerenveen har båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan i höstas då Heerenveen hade hemmaplan slutade oavgjort (1-1).

För Vitesse har 78 procent av hemmamatcherna slutat med att båda lagen gjort mål.

Heerenveen snittar hela 4.80 mål totalt per bortamatch i ligan.

Vitesse släpper in mål i 89 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

Heerenveen har gjort mål i 80 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Speltips

För Vitesse har båda lagen gjort mål i de åtta senaste matcherna i ligaspelet. För Heerenveen har fem av de sex senaste matcherna i Eredivisie slutat med att båda lagen gjort mål. Lagens respektive totalsnitt vad gäller mål (3.56 och 4.80 per match) talar för att det blir eldig uppgörelse mellan två lag som krigar för positionerna i olika delar av tabellen. Vitesse har gjort mål i åtta raka matcher i ligan. Heerenveen har samtidigt gjort minst två mål framåt i de tre senaste matcherna på bortagräs. Adderar vi den inbördes historiken mellan klubbarna finns det i princip ingenting som pekar mot att det kommer att bli en målfattig sammandrabbning. Heerenveen måste bryta trenden och kommer att trycka på för att sno åt sig en efterlängtad trepoängare. Något som kommer att öppna upp matchen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Gelredome.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser